Generatorii / detinatorii de deseuri

Sa definim in primul rand notiunea de generator/detinator de deseuri: “detinatorul de deseuri” = “producătorul deşeurilor sau persoana fizică ori juridică ce se află în posesia acestora”, “orice persoana ale carei activitati genereaza deseuri, sau orice persoana care efectueaza operatiuni de pretratare, amestecare ori de alt tip care duc la modificarea naturii sau a compozitiei acestor deseuri”(Legea 211/2011, Anexa 1).

Cu alte cuvinte, noi toti suntem generatori de deseuri si avem niste obligatii si interdictii iar in cazul abaterilor trebuie suportate consecintele. Chiar si colectorii de deseuri sunt si generatori/detinatori (reciproca nu e valabila). Obligatiile sunt relativ aceleasi. De preferat ar fi sa le cunoastem si sa le respectam.

Obligatii:

Interdictii privind:

Acum aveti si informatia, dar si instrumentul automatizat de intocmire a rapoartelor. Trebuie doar sa va inregistrati aici. Daca intampinati dificultati, v-am pregatit si un manual de utilizare, aici.

Succes!

Nota: daca sunteti consultant de mediu cu preocupari in ceea ce priveste raportarea deseurilor, aveti si Dvs. propria interfata in aplicatie. In contul Dvs., asadar, veti putea administra informatiile clientilor Dvs. care va sunt alocati in baza unui formular de acord privind accesul la datele acestora. Formularul il gasiti in contul Dvs., dupa autentificare.

Coduri deseuri

Vezi nomenclatorul COMPLET de coduri deseuri conform HG 856/2002